להתהלך עם טלפון (מכובה) בשבת על מנת להעיר אנשים בשעון מעורר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 10/04/24 07:44 ב בניסן התשפד

שאלה

אני במכינה קדם צבאית, בשבת יש לי שעון מעורר דרך הטלפון של מוזיקה שנכבית אוטומטית לאחר 50 שניות, האם אפשר להתהלך עם הטלפון (מבלי להדליק אותו כמובן) ברחבי המכינה כדי להעיר את החניכים בשעה שצריך?

כמובן שהטלפון לא נדלק או לא משתנה בו דבר מזה שאני מרים אותו, זה פשוט עוזר לחניכים לקום מהר יותר לתפילת השחרית

תשובה

שלום וברכה

בשל העובדה שמדובר במכשיר שמשמש לך למעשה כשעון (כשהוא מכובה) ובשל העובדה שמדובר בדבר מצווה - אפשר להקל.

כל טוב