איסור ייחד עם מומחה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/04/24 09:36 כט באדר ב'

שאלה

שלום רב,

ברור לי ההיתר ההלכתי במידה ואישה צריכה להתייעץ עם רופא/רב מומחה בעניין מסוים ביחידות, פיקוח נפש וכו'. אך איך ההלכה רואה את הצד השני?

כלומר, האם רופא נשים (ויש כאלה מצוינים ועם כוונות טובות) יכול וצריך לעמוד באינסוף ייחודים כאלה? האם למקרים מיוחדים לא ייעדו בית דין?

(כמובן השאלה מתייחסת לייחוד שאינו מיני/מגע שלא לצורך וכו')

תשובה

שלום וברכה

הלכות צניעות מורכבים משני חלקים - חלק ראשון הוא אובייקטיבי, והוא מגדיר גבולות מעשיים של מותר ואסור;

חלק שני הוא סובייקטיבי, והוא מופנה אל האדם באופן אישי. דוגמה לדבר היא הדברים החמורים שחז״ל אומרים על מי שמסתכל אפילו באצבע קטנה של אישה בקונוטציה של של הנאה.

הרופא אפוא מותר מבחינה אובייקטיבית לטפל, וההלכה גם מכירה ביכולתו הסובייקטיבית להיות שקוע בעבודתו.

ואם הוא אינו מסוגל - הוא חייב להחליף התמחות.

לא הבנתי מה בית דין יעזור

כל טוב