בקשה מאבא שלי

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/08/21 18:14 כג באב התשפא

שאלה

שלום הרב,

בס"ד אני מאוד נהנה ללמוד את פירושו הקדוש של רבי חיים בן עטר, הלוא הוא אור החיים הק'

ומתקיים אצלנו שיעור בכל חמישי ולרב המעביר יש מהדורת כיס ממש יפה של עוז והדר.

המון זמן אני רוצה לבקש מאבא שלי שיקנה לי אור החיים המבואר.

ולא יודע למה אני פשוט מתבייש וזה מתסכל, בדרך חזור מערבית של מוצש קיוויתי לבקש ממנו אבל כאילו אני עוצר את עצמי לא יודע למה וזה מאוד מעציב אותי כי כשיהיה לי את החומש במהדורת כיס דבריו הקד' יהיו נגישים לי יותר ללימוד ולא רק בבית הכנסת אלא גם בשאר היום.

מה לעשות אני ממש ממש רוצה אבל מתבייש לשאול וזה מעציב אותי קצת.

תודה!

תשובה

שלום וברכה

אני מבקש להציל אותך מסיפור שיכול להיות שאתה מספר לעצמך.

שהרי אפשר, ויש סיכוי גדול לכך, שאביך ישמח מאוד.

הוא ישמח שהוא יכול לתת לך דבר מה שאתה רוצה;

הוא ישמח שהבן שלו מבקש ספר תורני;

הוא ישמח שאתה מתקשר למשנת רבי חיים בן עטר זצ״ל.

והאפשרות הזו היא זו שיכולה להביא אותך בדיוק למעשה ההפוך:

לשאול את אביך אם אתה רשאי לבקש ממנו דבר מה -

ולאחר שפתחת בבקשת רשות וקיבלת אותה - לומר לו שאם זה לא קשה ולא יקר מידי, שזה מה שהיית רוצה.

האם לא כדאי ללכת בדרך זו ?

כל טוב ובהצלחה