תורה מן השמים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 31/12/02 08:16 כו בטבת התשסג

שאלה

בהמשך ל-

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=16724

דבר ראשון תודה על התשובה.

הרב כתב לי שאמונה היא ידיעה ברורה. אני מאמין שאלוקים ברא את העולם, ואני מאמין שצריך להיות טוב (עם ובלי קשר לקיום אלוקים). מתוך כך אני מאמין גם בחינוך. חינוך לערכים כמו אהבת האדם, אהבת החי בכלל

וחינוך לעשיית טוב.

אם ישאלו אותי למה? על זה אוכל לענות כמו שכתב לי הרב - זה ברור אני לא צריך הוכחות שלעשות טוב זה טוב

אבל שאלתי לגבי אמונה היתה לגבי התורה. מעמד הר סיני ומתוך זה קיום כל המצוות.

אי אפשר לומר שיש לי הרגשה פנימית - ידיעה ברורה - שהתורה נכונה. ואם יש לי אז זה בא מחינוך שקיבלתי בבית. ובחשיבה רציונלית אני לא מצליח להכריע אם הסיפור של קבלת התורה קרא או לא (וגם אין לי את הכלים). נכון שאמונה דתית מעצימה את הערכים של האדם -גורמת לאדם להיות ירא שמיים, אבל זה שיוצא דבר טוב מהאמונה הדתית זה לא הופך אותה לנכונה.

בתודה

תשובה

בס"ד

אם אתה מתבונן באופן נקי - בלי השפעות החינוך שקיבלת - אתה יכול להגיע לזה בודאות מוחלטת לגמרי.
אפשר להגיע לזה מכמה וכמה אופנים שכולם מגיעים לכיון זה. אכתוב לך את האופן שנראה לי נכון ביותר וגם לפי שאלתך ינגע בלב הענין.

אלוקים הוא מקור ומקום העולם הזה.
העולם הזה הוא עולם כל כך מורכב וכל כך גדול וכל כל חכם.
האדם מנהיג את העולם הזה לטוב או לרע. לא האריות ולא הנמרים ולא הכבשים והעצים מחליטים האם לבנות אותו, או להרבות בו חיים. האדם יכול לבנות או להרוס אותו ברגע. (לבנות לוקח יותר מרגע. רק להרוס ברגע).
האדם יכול להביא לעולם ים של חיים. ים של אהבה. ים של צדקה וחסד וטוב. ויכול להביא מלחמות עולם שמביאות מוות ופצועים ושכול ואובדן - ה' ירחם.

החלק באדם שקובע את הדבר הזה - זה הראש שלו!!

לא המבנה החומרי של המוח אלה המחשבות ששוכנות בו.
ההבדל בין פושעי עולם כמו אייכמן והמן האגגי לבין צדיקים שבנו עולם היה (בעיקר) במחשבות ששכנו במוחם. באמונות שלהם, בידיעות שלהם, במוסר שלהם.

הבדל בין פושע נאלח לראש ממשלה - הוא בראש. ההבדל בין מדען מצליח לבין מנקה רחובות הוא גם באותו איזור. בראש.

אני מקווה שהסברתי היטב את עצמי עד כאן.

עכשיו ראה. העולם הזה כל כך מסודר בכל פינה חומרית שלו. כל גרגיר חול. כל מולקולה. כל אטום. כל תא חי. כל רקמת אברים הכל כל כך חכם. כל אבר בגוף האדם או הקוף או החתול או הציפור או הנמלה או החידק. הכל כל כך חכם ומסודר ומובנה.
גם בעולם הגדול הגלקסיות מסתובבות על פי חוקי טבע כל כך מובנים ומסודרים שקיימים גם בעולמנו זה. יש סדר בהתנהגות שלהם. יש כללים וחוקים ומבנה שקיים גם כאן וגם בריחוק של מליארדי שנות אור. בלי חוקים הכל יקרוס ויאבד.
הכל על פי אותה חכמה אדירה אין סופית.

גם בעולמינו הקטנטן (היקף 40,000 קילומטר) יש הרמוניה בין כל החלקים השוכנים בו. בין המים לרוח, לשמש, לאדמה, לאדם, לחי ולצומח. הכל בהתאמה מדהימה שהולכת ונחשפת לעיננו יום יום.

את כל זה יכול האדם להרוס ברגע אחד או להפעיל לטובה!!

שים לב!!

לכל מה שמעליך יש חוקים.
לכל מה שתחתיך יש חוקים.
לכל הסובב אותך יש חוקים.
לכל מה שבתוכך יש חוקים.
חוקי חיים כל כל מורכבים וחכמים עד בלי די. שעדיין לא ירדנו להבין את כולם לגמרי.

הכל בסדר כל כך חכם ונפלא ורק הדבר החשוב מכל - סדר מחשבותיו והתנהגותו של האדם לא יהיו בסדר?? והרי הכל תלוי בזה??

היתכן דבר שכזה??

אם יש חכמה אלוקית נפלאה במציאות החיים שלנו. אם יש חכמה אלוקית בכל דבר במציאות החיים שלנו - חייבת להיות חכמה אלוקית גם בכללי ההתנהגות שלנו.

חכמה אלוקית זו לא באה מאליה. היא לא כל כך טבעית לנו כמו האכילה והשתיה וכד' - אתה הרי יודע שהיו בעולם אנשים ואומות ותרבויות שחשבו שהם קובעים את כללי החיים של האדם והעולם והביאו אסונות נוראיים על כולנו.

האצטקיים שטבחו מליוני בני אדם בתור קורבן לאלוהים.
המצריים ששיעבדו מאות אלפים של עבדים לבנות פרמידות לחיי נצח של איזה פרעון.
הרומאים שהשליכו אנשים להטרף על מנת להנות מהדם וזעקות השבר.
אוכל למנות לפניך עוד עוולות מסמרות שער שנעשו על ידי האדם שחשב שהוא קובע את כללי החיים.

יש כללי חיים להתנהגות האדם. אי אפשר ללכת נגד כללי החיים של אלוקים. יש כללים - כמו שהעולם לאט לאט מפנים ומקבל.

אם מוסכם אצלך שיש כללי חיים להתנהגות האדם. כללים שכאשר נוהגים על פיהם - כל חכמת הבריאה באה לידי ביטוי. אם לא נוהגים על פיהם כל יופיו\כוחותיו\חכמתו של העולם הולכים להקמת מחנות השמדה משוכללים.

עכשיו נותר לך לבחון מהם כללי החיים של האדם?
האם יתכן שאלוקים בנה עולם כל כך חכם ומורכב ועצום ונתן אותו בידי האדם שיבנה או יאבד אותו בלי לבנות לו כללי חיים או לבנות כללי חיים אבל לא לגלות אותם לאדם?
האם יכול להיות שכללי חיים אלו לא ניתנו לו או לא נמסרו לו על ידי בורא עולם?

אם זה חייב להיות - אז לא כל כך קשה לגלות מהם הכללים הללו.

חפש בעולם וראה בכל תרבויות העולם האם יש חכמה אלוקית שמדריכה את האדם?
האם יש חכמה אלוקית שמדריכה את העולם?
לא איזה יחיד באיזה הר נידח במלאזיה. משהו כלל עולמי.

ראה - התנ"ך הודפס עד היום ביותר מארבע מליארד עותקים. ולא לחינם. זה לא איזה תורם שהחליט להפיץ את ספרו בעולם. זה בא מתוך דרישה מהשטח. אנשים רוצים לקרוא משהו וקונים אותו.
זה מספר שגדול במליארדים מכל ספר אחר. שים לב שהתנ"ך תורגם ליותר מאלף שפות!! אין ספר יותר מתורגם ממנו.

הספר הזה הדריך אפילו את האיסלם ואת הנצרות. הוא מדריך את כל מה שמוביל וחשוב בעולם.

אם תשים לב תראה שהעולם מתקדם באלפי השנים האחרונות מבחינה מוסרית וערכית. כל ההתקדמות המוסרית שלו היא לכיוון התורה. כל התקדמות שלו היא הפנמת עוד ועוד כללי מוסר מהתורה. לא התורה של המצרים, הבבלים, הארמאים, הכנענים, האדומים או הרומאים הקדמונים. הוא מתכוון לכיוון התורה של אלוקים.

תחשוב נקי.
תחשוב היטב.
תחשוב בלי שום השפעה חיצונית.

קרא את התנ"ך בעינים של אמת. ותראה שתורה משמים.

בהצלחה.

****

אשלח אותך לתשובה שנכתבה למישהו אחר בענין זה מכיון אחר.
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=10531

יש עוד כמה כיונים להכרה הזו. אבל אינני רוצה להרבות הוכחות וכיוונים.

אם דבר הוא אמת - מכל מקום שתבחן אותו תמצא את האמת הזו. אבל בדרך כלל מספיקה הבנה אחת אמתית נקיה. כל השאר רק מצטרף.