קיום מצוות על ידי נשים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 31/12/02 10:16 כו בטבת התשסג

שאלה

האם מותר לנשים לקיים מצוות עשה שהזמן גרמן (כגון: תפילין, ציצית, תפילה במניין, וכו'...) אם ברצונן לעשות כך מתוך שאיפה להתקרבות אל השי"ת והתרוממות רוחנית?

בתודה מראש...

תשובה

ב"ה כ"ט טבת תשס"ג

שלום רב!

בעיקרון מותר לנשים לקיים מצוות עשה שהזמן גרמן גם אותן מצוות שהן פטורות מהם כמו לולב סוכה ושופר.
לגבי המצוות שהזכרת, תפילין מופיע בפוסקים שאשה לא תניח, כיוון שבזמננו גם הגברים רובם לא מניחים תפילין כל היום, כי יש צורך בגוף נקי ואסור להסיח דעת מתפילין, ולכן מצמצמים את זמן ההנחה רק לתפלת שחרית ברוב האנשים, ונשים שהן פטורות אינם מניחות.
לגבי ציצית הרמ"א פוסק שאשה המתעטפת בציצית חוששים ליוהרא, ולכן אין לעשות זאת.
אין מושג של מנין בנשים, נשים יכולות לתהפלל בעזרת נשים בזמן שמנין גברים מתפלל, אבל מנין של נשים אינו קיים, חוץ מקריאת מגילת אסתר שקיימת אפשרות כזו, למרות שקיימות דעות שונות גם בענין זה.

מי שרוצה להתקרב לה' קיימות דרכים רבות ומגוונות, אינני רואה תופעה חיובית שנשים רוצות לחקות את הדרכים הגבריות להתעלות רוחנית, עליהן ליצור דרכים מיוחדות להן, ואני בטוח שניתן למצוא זו בקלות.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת