צבא לבנות.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/12/02 21:13 כה בטבת התשסג

שאלה

שלום רב!

אני אינני כל כך גדולה ועוד מעט יגיע זמני ללכת להצהיר (שאיני רוצה ללכת לצבא).

יש לי התלבטויות גדולות בנוגע לזה כיוון שמאד חשוב לי ללכת לצבא, לקרבי.גם אני רוצה להגן על מדינת ישראל. כיום גם ישנה אפשרות של חצאיות בצבא. אם תוכלו למנות ולהבהיר בפניי את האיסורים על כך אודה מאוד!!

תודה מראש!

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

ההלכה רואה את המציאות ומתוך כך היא נפסקת.
הפסיקה ההלכתית לוקחת בחשבון את כל הנתונים העכשווים והמעודכנים ולכן הרבנות הראשית לישראל פסקה לאיסור.

השירות הצבאי מתאפיין בתנאי עבודה קשים ותחת לחץ,וזה יוצר אווירה שלא מתאימה לכל אדם ולכל אישיות .
די לך לשמוע תיאור אחד או שניים ממי ששירת בצבא על האווירה הקיימת בין בנים לבנות בצבא.

האווירה הזו גורמת להמון בעיות הלכתיות שתחום הצניעות הוא אחד מהם.
הבעיות האלה ברובם גורמות לנפילות רוחניות אדירות ,
ולנזקים בלתי הפיכים בחיי האדם.
ולכן למה לך להכניס את עצמך למצב שאולי את יכולה להפגע בו?
אני מניח שמנקרת לך שאלה : אני מכירה את רחל ושולה ונעמה ואסתי ולא קרה להם שום דבר?

את צריכה לדעת שנזק רוחני הוא נזק שלפעמים רואים אותו מיד ולפעמים לא.
כי כך בנוי העולם וכך מסודרים בו הכוחות יש אנשים שהנזק הבלתי הפיך יתן את אותותיו לאחר ימים או חודשים או שנים.
ואף אחד לא יודע את מה שמתרחש בליבו של חבירו.
אז למה לקחת סיכון?

עם ישראל צריך אותך כאשה חזקה מבחינה רוחנית !!
עם ישראל צריך בחורה כמוך חזקה שיכולה לחזק אחרים
ולכן כדאי לך לבחור בסגרת של נתינה ושירות למדינה בצורה שהאישיות שלך לא תפגע ח"ו.

עייני גם ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=15919
ובהרבה תשובות בנושא זה באתר.

בברכה,

עוזיאל

/