ערכאות של גוים

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 30/12/02 19:40 כה בטבת התשסג

שאלה

לרב שלום,

שאלה זו דחופה לי, הוצרכתי להגיש תביעה נגד אדם אלים ופוגע בבה"מ האזרחי, כאשר הנזק שנגרם לי נערך בכ180000 ש"ח. האדם הזה ע"מ להתחמק מהנתבע ממנו, הזיופים וכו' פנה לבה"ד בבקשה להכריז עלי כסרבן לדין תורה. שם בבה"ד ידוע לי מניסיון שלא יעלה בידי להוכיח את צדקתי עם עשרות תצהירים ועדים, חתימות וכו' כאשר הם טוענים לסיים את הפרשה בשלום בינינו ובדיון אחד.

מה עלי לעשות לוותר על המגיע לי ולתת לו לצאת חוטא נשכר?

להסכים שיוציאו עלי סרבן?

כאמור קבלתי רק היתר בע"פ מרב חשוב ברם שאינו דיין, האם אוכל למפרע לקבל היתר להמשיך את תביעתי מרב פסוק או דיין, כאשר מדובר באדם אלים שהזיק ומזיק לי בכל יום שעובר עד לפסק בה"מ, ואם כן למי לפנות?

תודה על תשובתך כב' הרב המהירה.

תשובה

ארמון שלום,
יש ללכת לבית הדין ולציית לפסיקת הדיינים.ואם נדמה לך שיצא לך נזק,הבטחה היא שהקב"ה ישלם לך.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני