נטיעות בבני עקיבא - דחוף!!!

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 05/01/03 10:08 ב בשבט התשסג

שאלה

אני חניך בבני-עקיבא והשנה אנו יוצאים לנטיעות.

בכנס המרכזי של התנועה מופיעה בדרנית.

רציתי לשאול את הרב האם מותר לי להשתתף בנטיעות?

תשובה

שלום רב.

בני-עקיבא אינו מושב לצים!!!

בני-עקיבא היתה תנועה אידיאליסטית והופכת להיות מושב לצים!
איפה נשמע שמתוך נטיעות בא"י שהם מצווה גדולה "מעלים בקודש" והולכים למופע שבמרכזו נמצאת בדרנית?!
בני-עקיבא זה תנועת קודש אידאליסטית שמחנכת לאהבת תורה וא"י, לא לליצנות ובדרנות!!

לכן אסור ללכת, ויותר מכך - צריכים כל חניכי, מדריכי ובוגרי בני-עקיבא למחות על כך

לא בדרן וקל וחומר לא בדרנית - תנועת נוער ששואפת לתורה ועבודה איננה שייכת לדברים אלו.

הוסיפו קדושה ויראת שמים, נטעו בא"י בנטיעות קודש ומתוך כך עשו כינוסים המעוררים לאהבת הארץ ואהבת התורה ולא לליצנות ובדרנות.
בברכה,
צבי קוסטינר.