מקלחות

חדשות כיפה הרב אייל קרים 04/01/03 19:23 א בשבט התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אני אחת שלא מתביישת במלתחות (נגיד במחנה של בנ"ע) ואין לי בעיה להתקלח בלי בגדים (ערומה), יש עוד כאלה כמוני ויש כאלה שמתבישות, עכשיו רציתי לדעת עם זה מותר?

ויש מקרים שיש בנים שמציצים

מה לעשות

תודה

תשובה

שלום
מותר להתקלח ללא בגדים כלל, כי אין איסור לבת לראות את חברתה ללא בגדים ואין הדרכה להתקלח עם בגדים משום שמלוא כל הארץ כבודו, זה שייך דווקא כשמתלבשים.
מאידך העובדה שקיימת אפשרות הצצה חמורה ביותר, ויש לידע על כך את הממוינים החל במדריכה דרך הקומנרית וכלה ברבני התנועה, שלהם אחריות ישירה לא רק על התכנים אלא גם על שמירת צביונה של התנועה.
ועל כן, עד שמצב זה יתוקן, על הבנות להתקלח, רק כשמחוץ למבנה בת השומרת שבנים לא יתקרבו לאיזור המיקלחות כדי שהבנות תוכלנה לרחוץ בחופשיות כמו בביתם.
אייל קרים