מקלחות

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 04/01/03 19:26 א בשבט התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אני אחת שלא מתביישת במלתחות (נגיד במחנה של בנ"ע) ואין לי בעיה להתקלח בלי בגדים (ערומה), יש עוד כאלה כמוני ויש כאלה שמתבישות, עכשיו רציתי לדעת עם זה מותר?

מה לעשות

תודה

תשובה

תמר שלום,
מיכה הנביא אומר:"הגיד לך אדם מה טוב,ומה ה' דורש מעמך,כי אם עשות משפט ואהבת חסד,והצנע לכת-עם אלוקיך"(מיכה ו,ח).
חז"ל אומרים שמחמת ירידת הדורות הנביאים לימדו את ישראל להתרכז במספר קטן של עיקרים,ובא מיכה והעמידן על שלוש:משפט, חסד וצניעות.
התנהגות חיצונית מורה על עולמו הפנימי של האדם.ילד קטן מסתובב בבית ללא בגדים ואינו מתביש בכך,כשהתגבר הוא מתבייש,מה קרה? אולי תוכלי לענות על שאלה זו.
המעלה של הצניעות היא בהתנהגות מול בורא עולם.אם רק תעמידי את עצמך מול בורא עולם מתוך הבנה עמוקה את האלוקים ואת תורתו תגיעיח למה שהגמרא(מגילה יג,ע"ב) אומרת על רחל "צניעות יתרה שהיתה ברחל".
בגד הוא ביטוי לכבוד האדם לעולמו הרוחני הפנימי.וראי מה שכתב הרב שמשון רפאל הירש בנושא (המצוות כסמלים,עמ 64,הוצאת מוסד הרב קוק).
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני