מקלחות

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/01/03 19:26 א בשבט התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום!

אני אחת שלא מתביישת במלתחות (נגיד במחנה של בנ"ע) ואין לי בעיה להתקלח בלי בגדים (ערומה), יש עוד כאלה כמוני ויש כאלה שמתבישות, עכשיו רציתי לדעת עם זה מותר?

מה לעשות

תודה

תשובה

ב"ה

שלומות!

ענייני הצניעות לא נוגעים רק למערך החיים שבין המינים אלה גם למערכת היחסים שבין אדם לעצמו כמו גם לבני מינו.
צניעות אינה אלה מניעה של החצנה מיותרת. מניעה של הצבת הגוף במרכז.
יש ערך גדול לביישנות ולאינטימיות הטהטרה.
לכן, לא ראוי ולא נכון להחשף בפני בנות אחרות.
אולי זה שייך למהות הקדושה יותר ממה שזה שייך לדיני צניעות במובנם ההלכתי, אבל רוח ההלכה חשובה בעניין זה יותר מאשר פרטי ההלכה.

בברכה,

שי