מי צודק, אנו או הערבים?

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/12/02 21:47 כה בטבת התשסג

שאלה

שלום.

אני ילדה שבאה מבית דתי , אני גם כן דתיה אך לפעמים אני שואלת את עצמי מי צודק, אנו או אויבנו? כל אחד אומר שהוא צודק ומבטל את דברי האחר ע"י הוכחות אשמח מאוד אם תתן לי תשובה החלטית וברורה, תודה מראש.!!!!!!!!!!

תשובה

ב"ה

שלום לך!

אכן זו שאלה רצינית. שני עמים נאבקים על הארץ. שני העמים מוסרים את נפשם, לשניהם ראיות כאלה ואחרות. מי צודק?

אלא, שאני מבקש להעיר שהיחס שלי לארץ ישראל לא בא ממקום היסטורי או כתוצאה מגאוה ושייכות לאומית כזו או אחרת. אני חושב שהקשר שלי לארץ בא ממקור אחר. מהצורך הפנימי האמוני לקבל את דבר ה' כפי שהוא בא לידי ביטוי בספר הספרים, התנ"ך. אי אפשר לנתק את המאבק על הארץ מההקשר הדתי שלו. המאבק הדתי משמעותי, עקרוני ורציני. אי אפשר לבטל אותו.
לכן, כיון שהיחס שלי לארץ בא מאמונתי בה', אינני רואה שאלה בכלל : "מי צודק?

ה' הבטיח לנו את הארץ, הוא קבע את גבולותיה, ועכשיו השאלה היחידה שמטרידה אותי היא איך מתי ובאיזה אופן אצליח להביא לידי מימוש את ההבטחה האלוקית.

בברכה,

שי