לפני עוור

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 03/01/03 15:03 כט בטבת התשסג

שאלה

שלום רב! רעייתי משתתפת בקורס באוניברסיטה בו אוספים השבוע כסף לקניית מזון בדואי שאינו כשר (כחלק מנושא הקורס בו לומדים על שונות בחברה). האם היא יכולה להשתתף בקניייה (אך כמובן לא לאכול). לדעתי יש פה איסור משום "לפני עיוור לא תיתן מכשול" אך איננו בטוחים ולכן אני מפנים את השאלה אל הרב. תודה.

תשובה

בס"ד

שלום

אם קונים את האוכל ללמוד ולראות איך האוכל הזה נעשה - מותר. אם לטעום ולאכול - אסור.

נסו להשפיע ברוח טובה לקנות דברים שאין בהם בעיה של כשרות. אבל מותר לאדם לעמוד על דעתו ודתו.

היום (ותמיד) אמורים לכבד אדם שיש לו עקרונות.

בהצלחה