למה יש כל כך הרבה פרטים במצווה

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 05/01/03 10:15 ב בשבט התשסג

שאלה

למה הקב"ה הביא לנו מצווה כ"כ קשה שיש בה הרבה טורח ופרטים ולפעמים הוצאות-היא מצוות השבת אבידה?

ואם כבר הביא-למה התנאים לא יותר פשוטים?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

דע לך כי כל דבר מורכב הוא מפרטים ומפרטי פרטים
מפני שהמציאות שלנו היא מורכבת ומסובכת.
אפילו תבשיל פשוט וטעים יש בו כמה וכמה מרכיבים והם מרבדים שונים מהחי ומהצומח וכדומה .
וככל שהתבשיל מורכב יותר הוא איכותי יותר ומחירו גבוהה יותר .אותו דבר בקיום המצוות באופן כללי ובמצוות השבת אבידה בפרט.
יש הרבה פרטים ויש הרבה מרכיבים כי המציאות הזו של השבת אבידה היא מציאות מורכבת ומסובכת מצד עצמה.

וזוהי גבורתנו, גבורת עם ישראל, אנחנו שואפים שכל פינות חיינו, ואפילו הזעומים והלכאורה צדדי צדדיים, כולם ללא יוצא מן הכלל יונחו לפי רצון השם שכל פרט מחיינו יקבל מימד אלוקי בכך שמי שיקבע כיצד לנהוג בו יהיה אך ורק ה' אלוקינו ולא שום שיקול אחר. זוהי גדולתנו, "לא עשה כן לכל גוי ומשפטים (אלו כל פרטי ההלכות) בל ידעום".

היכולת שלנו לראות את הפרטים ולקיים אותם מעידה על זיכוך פנימי וקירבה גדולה להשם כי רצה השם לזכות את ישראל לפיכך הרבה להם בפרטים.

בברכה,

עוזיאל

.