לא תשנא את אחיך בלבבך

חדשות כיפה הרב אייל קרים 04/01/03 20:28 א בשבט התשסג

שאלה

לרב קרים שלום.

שמי שאול ואני בן 17.

לפני כחצי שנה הסתכסכתי עם מכר שלי בעקבות מעשה מכוער שעשה ומאז אנחנו לא מדברים. מעולם לא אהבתי את אותו בחור אבל בפעם ההיא הוא באמת הגזים. במשך חצי שנה זו התחזקתי מבחינה אמונית ואני מקפיד יותר על מצוות, שאלתי היא, האם יש איזשהי בעיה הלכתית להשאר במצב הקיים או שה"נידוי" הזה הוא בגדר "לא תשנא את אחיך בלבבך"?

תודה מראש

תשובה

שלום
מותר לך להמשיך לא לדבר איתו, ואין זה נכנס תחת הכותרת של "לא תשנא", אך אסור לך לשנואו בלב, וטוב להתפייס.
אייל קרים