יצר,הרהור ועבירה

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/01/03 18:33 ב בשבט התשסג

שאלה

כבוד הרב,

אני מתביישת נורא. כבר כמה זמן שאני מתלבטת אם לפתוח את הנושא. אלא, שהגעתי למסקנה שאיני מסוגלת להתמודד לבד. אני בחורה בת 19, בוגרת אחת האולפנות (הפחות מוכרות בארץ). כבר כמה שנים שיש לי הרהורי עבירה בדברים הנוגעים למין. הנושא מושך אותי באופן כללי (טלויזיה, רדיו, ספרים ועוד) היו כמה פעמים שהיצר דחף אותי כל-כך עד שסיפקתי מינית את עצמי. בהיותי באולפנה היה לי קשר עם אחת המדריכות שהגיע לקשר פיזי (בבחירת שתינו) לא היינו מודעות לכך, אך פתאום מצאנו עצמנו "מתגפפות". אחרי שהיא התחתנה גיליתי שהחלק הפיזי מאוד חסר לי, ומצאתי את עצמי מהרהרת בדבר עבירה ומגיעה לידי מעשה (סיפוק עצמי). אני נתפסת בחברה ובמשפחה כבחורה "דוסית" רק שבפנים אני רקובה לגמרי...

בימים אלו, אני יוצאת עם בחור ישיבה למטרת חתונה, ואני מרגישה שאני עושה עוול כפול. גם לו וגם לקשר.כל שנה אני מקבלת על עצמי להתרחק מהתועבה הזו, אך איני מצליחה. אני מאוד רוצה להיות כשרה וטהורה, אבל היצר דוחף אותי. אנא עזור לי לצאת מהסבך הזה שאני תקועה בו כבר שנים...

ועוד דבר,גם אם אכשיהו אצליח לגבור על עצמי הרי שנשמתי כבר מושחתת! איני ראויה לאף-אחד.

אני יודעת שזה נושא מביך, אבל אשמח אם תעזור לי.

תודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלומות!

קשה היה לי לקרוא את מכתבך. הוא גרם לי צער רב, בעיקר בשל העובדה שאני לא מרגיש שאת מלאה בכוחות חיים וברעננות להליכה קדימה.
בעולם בו אנו חיים, אנו מתמודדים עם משברים רבים. משבר הוא כינוי לאבן עליה יושבת היולדת בשעת הלידה. כנראה שכל לידה חדשה מלווה בכאב, בהתמודדויות.
אנו חשופים למכלול שלם של מצבים שמעוררים אותנו מן הבחינה הגופנית. זה לא דבר רע. ב"ה שיש לנו גוף. השאלה היא איך מנתבים את הכוחות השונים ומשתמשים בהם באופן נכון. אכילה היא דבר נפלא. יש בה סכנות של התבהמות. של חייתיות. הברכה אותה אנו מברכים לפני הארוחה מגדירה מחדש את עומק משמעותה של האכילה.
כך גם ביחס לצרכים הגופניים שלנו. ההקשר, המסגרת, הצורה הם אלה שמסוגלים להגדיר צרכים אלה כקדושים, כחיוניים. כחוויה מותרת וחשובה הבונה עומק של קשר בין בני אדם.
לכן, אל לך להבהל מעצם ההרהורים הפוקדים אותך. עלייך ללמוד להוביל אותם, ךתעל אותם למסגרת נכונה.
גם לבחורי ישיבה עלולים להיות הרהורים. פשוט, בשל צניעותכם לא שוחחתם על כך. אבל, הבית המשותף מאפשר לצאת לדרך חדשה בה "הרהורים מותרים".
אינך רקובה מבפנים. אם זה היה המצב, לא היו לך רגשות אשם. אם זה היה המצב לא היית רגישה כל כך.
את בעלת רצון עז להתקדם ואני בטוח שתוכלי להגיע לכלל חיים טובים ומאושרים המביאים לידי ביטוי את כל צדדי החיים.
לא בכדי נאמר: "שבע יפול צדיק וקם!"
נשמתך לא מושחתת. נשמתך מתמודדת עם מה שכולנו מתמודדים ורובנו יודעים להדחיק.המשיכי ובעז"ה תראי ברכה גדולה.

ביקר,

שי