הפרשת חלה ב" אופה לחם "

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/12/02 20:58 כה בטבת התשסג

שאלה

כבוד הרב שלום.

ברצוני לדעת איך לעשות הפרשת חלה ממכשיר הנקרא "אופה לחם". המכשיר עושה את כל פעולות עשיית הלחם מלישה ועד התפחה ואפיה. האם לאחר ההתפחה השניה צריך להוציא את הבצק ולעשות הפרשה והאם אפשר לעשות הפרשה ללא הוצאת הבצק מהמכשיר.

תודה מראש-

עופרה.

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

אם יש לך את המכשיר הביתי אז לא צריך להפריש חלה כי הוא מכיל במידת המכסימום רק 750 גרם זה בערך 3 כוסות.

אם יש לך מכשיר גדול אז ניתן להפריש :ויש כמה אפשרויות.
1 )-במהלך הלישה של המכשיר.
2)- אחרי גמר האפיה להניח את הכול במקום אחד ואז להפריש ממה שכבר נאפה.

בברכה,

עוזיאל

.