הפרדה בין בנים לבנות

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/01/03 17:32 ב בשבט התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב.

כל העניין של הפרדה בין בנים לבנות: האם ברצוננו ליצור עולם נפרד שבו חי כל מין בנפרד. ונפגש רק למטרות חתונה?????????

מה צריכים להיות הגדרים

תודה

תשובה

שלום,

ברצוננו ליצור עולם מתוקן ושלם והגדרים הם גדרי ההלכה.

העולם שבו אנו חיים מורכב מקצוות, ניגודים, זכר ונקבה, שמח ועצוב, שמים וארץ וכו'.
העולם הוא עולם של טוב מעורב ברע, שנאמר:
"עץ הדעת טוב ורע".
הזיכוך של העולם נעשה ע"י בירור ביין טוב וביין רע, אנחנו עושים סדר בעולם, מזככים ומרוממים אותו.

אפשר לראות למשל את העולם המערבי, החילוני, עולם שבו אין גבולות הכל מותר...זה נראה ומרגיש רע.
בעולם החילוני אנשים משלים את עצמם שחיים בתוך עולם חופשי אך למעשה חיים בתוך בלבול ולא בחירות אמיתית.

ההפרדה בין בנים לבנות זה האופן הטוב של החיים שמאפשר לחיות בקדושה וטהרה, כמו שלא מערבבים חלב עם בשר, פשתן עם צמר וכו'.

היתרון הוא שביחד עם ההפרדה יש גם מצב של חיבור-בנישואין ואז החיבור הוא יפה שלם וטוב.

בברכה,

[התשובה נתנה על ידי שור"ש - אבני איתן]