העתקות

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/01/03 09:22 ב בשבט התשסג

שאלה

רציתי לדעת מהן הסיבות המדויקות לאסור העתקה במבחנים, במיוחד כשההעתקה מוסכמת בין שני הצדדים (המעתיק והמועתק).אשמח לקבל תשובה כמה שיותר מהר.זה קצת דחוף. תודה רבה מאד

תשובה

ב"ה

שלומות!

אני רואה בעיה גדולה מאוד בהעתקה במבחנים מכמה וכמה סיבות:

1. יש בכך איסור גניבת דעת.
2. יש בכך איסור אונאה.
3. יש בכך פגיעה ביחסים שבין אדם לחבירו בשל העובדה שחברך לא יוכל להגיע למקומות אליהם הוא רוצה להגיע כיוון שממוצע הציונים שלך יהיה גבוה משלו אלא שהוא עשה זאת בעבודה עצמית.
4. זה מרגיל לשקר וצביעות.

ובכלל, מן ההיבט המוסרי,
איך אתה מרגיש כחבר מדבר איתך ואתה יודע שמאחורי הגב הוא פועל לרעתך?
איך אתה מרגיש כשמשהו מחייך אליך אבל מאחורי הגב הוא מרמה ומוביל אותך בכחש?

העתקה במבחנים, מעבר למה שהיא איסור תורה גמור, היא ביטוי לשחיתות מוסרית, לדלדול של כוחות החיים ולעיוות החיים. אני בטוח שהנזק הצומח מכך הוא עצום!

בברכה,

שי