הלכות צניעות בפגישות-דחוף!

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 04/01/03 19:18 א בשבט התשסג

שאלה

מהן ההלכות בפגישות עם בחור עד החתונה?

כלומר- שמעתי שהרב אבינר פסק שיש לצאת עם בחור מינימום פגישות רק כדי לראות אם מוצאים חן זה בעיני זו ואם כן אז להתארס ולמעט כמה שיותר בשיחות טלפון ובמכתבים ובמפגשים (הן לפני והן אחרי האירוסין), אך אינני מבינה איך קשר כזה מספיק לחתונה?

תשובה

שלום רב.
כלל ברזל:אל תסמכי על דברים ששמעת בשם הרב אבינר - תשאלי אותו בעצמך מה הוא אומר (הדבר גם יבהיר לך את כוונתו בדבר זה ): או בערוץ 7 ביום חמישי או דרך מכתב וכו'.
ב) דעתי בנושא הינה שעד האירוסין אפשר להיפגש כמה שרוצים (בתנאי כמובן ששומרים על כל גדרי הצניעות והייחוד) עד שמגיעים לידי הכרעה וודאית שרוצים להתחתן.
לאחר ההחלטה עדיף להתארס מיד ובפרק זמן קצר של חודשיים שלושה להתחתן. הדבר עדיף מצד כך שהקשר בתקופה שבין הנישואים לאירוסין מתחזק אבל כל גדרי הצניעות נשארים בעינם. בנוסף מכיון שברור שהולכים לקראת חתונה אין צורך בפגישות (מכיוון שכל ההיתר להיפגש לפני החתונה הינה ע"מ להגיע לידי החלטה של חתונה).
לכן בזמן שבין האירוסין לחתונה צריך למעט בפגישות ולשמור על כל גדרי הצניעות והייחוד, ולא לדחות את מועד החתונה ולהאריך בזה את הנסיון העומד בפני המאורסים.
בברכה,
צבי קוסטינר.