הטלת תכלת בציצית

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/01/03 10:11 ב בשבט התשסג

שאלה

שלום לכבוד תורתו.

ידוע לי שכבוד תורתו נוהג ללכת עם תכלת בציצית. כמו כן נודע לי שבישיבת מעלה אדומים בדקו מספר פעמים את התכלת ע"פ כללי בדיקה שכותב הרמב"ם ונמצא שהתכלת לא עמד בבדיקות כלומר אין זה התכלת האמיתי. ילמדנו רבנו למה בכל זאת הולכים עם תכלת?

תשובה

ב"ה

שלומות

אני הולך עם תכלת משום שאני מקווה שיש בכך ביטוי עמוק לגילוי הרז הפנימי שבמצוות ציצית, מתוך רצון לחבר ארץ ושמיים.
התכלת שבציציותי, מקורה בדעתו של הרב רפופורט מאפרת ואני סומך על בדיקותיו.
אני מציע לך לעיין באתר האינט. של הישיבה באפרת.

ביקר,

שי