הגעלה

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/12/02 21:36 כה בטבת התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום.

ברצוני לדעת האם בישול (דבר פרווה) יכול להוות כעין הגעלה?

באם לא אז מדוע (כי הרי הפעולות דומות) ואם כן האם ניתן לסמוך על כך (בדיעבד\בשעת הדחק).

בתודה

אוהד

תשובה

ב"ה

שלומות

בישול דבר פרווה אינו יכול להוות כעין הגעלה אלא אם כן מדובר במאכל שאינו חריף ואין בו תבלינים. שהרי כל גמת ההגעלה היא לאפשר מכוחה של ההכשרה לתנועה החוצה מדפנות הסיר אל המים ואם יש למאכל המבושל "טעם" הרי שאין יציאה של טעם הסיר החוצה אלה הכנסה של טעם נוסף.
לכן, רק על ידי הרתחת מיןם ניתן להכשיר את הסיר ולא על ידי בישול מאכל פרווה.

בברכה,

שי