דיסטנס עם החברה שלי

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 31/12/02 13:28 כו בטבת התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש לי חברה מאוד טובה, שאני מרגישה שאני לא יכולה להגיד לה הרבה דברים בפרצוף,בעיקר מבחינת הדת והיהדות,יש כאילו איזה דיסטנס, מה לעשות???

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

בדרך כלל אם החברות היא על בסיס אמיתי אז יש גם פתיחות ואפשר לשוחח ולדבר על כל נושא שבעולם.

באופן מאוד כללי את צריכה לבדוק בעצמך ממה זה נובע ,
יתכן שזה נובע מכך שאת לא מרגישה שלמה עם עצמך ואז יש לך הרגשה שאת לא מתקשרת .
ויתכן שמה שאת הולכת לומר לה הוא לא אמיתי ואולי מתוך כך אז לא מצליחה לתקשר.
ואולי את מרגישה עליונות מבחינה דתית וזה יוצר מצב שאת מתביישת לשוחח איתה על מה שאת טובה בו והיא לא.

כללו של דבר :יש לחפש ממה זה נובע.
אל תוותרי כי יצרית קשרים חבריים כרוכה במאמץ!!!
ואם קצת קשה סימן שאת בעליה בדיוק כמו באופניים!!
אם קשה אז זה סימן שנמצאים בעליה.

בברכה,

עוזיאל

.