ברכה על קינוח.

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/12/02 20:43 כה בטבת התשסג

שאלה

א) שמע ישראל ה' אחד- האם הכוונה שבעתיד כל העולם יאמין בה'?

---------------------------

ב) ואם אני אוכל סעודה שבירכתי בה המוציא- אם אני מתכוון להוציא את כל שאר הדברים (מזונות, שהכל, אדמה וכו') האם אני צריך לברך בסעודה על אותם דברים?

ואם לא כיוונתי האם אני צריך לברך בסעודה מזונות? והאם זה קשור לזה אם אני אוכל את זה בשביל לשבוע או רק לקינוח?

תודה רבה

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

1)-בשמע ישראל צריך לכוון :
שמע ישראל=קבל והבן ישראל כי ה' הוא אלוקנו ועוד ,כי ה' הוא אחד.

אחד=השם יחיד בעולמו,מושל ב7 רקיעים ובארץ,מושל ב4 רוחות השמיים.

2)בלי קשר לכוונה בקריאת שמע אכן אנו מאמינים כי ביום ההוא יהיה השם אחד ושמו אחד.

3)אם אתה מברך המוציא על לחם אז ברכה זו פוטרת את כל מה שאתה אוכל.

אם מביאים לך קינוח אז אם שבעת בסעודה אז אתה צריך לברך על הקינוח בפני עצמו.ואם לא שבעת בסעודה אז הקינוח הוא חלק מהסעודה ואתה לא צריך לברך עליו.

בתאבון,

עוזיאל

.