אין לי חשק להתפלל

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 30/12/02 22:33 כה בטבת התשסג

שאלה

בבית ספר בו אני לומדת יש הרבה פעמים מקרים שלנו (הבנות)אין חשק להתפלל. השאלה שלי היא האם שתי בנות שמדברות בתפילה מבזות את התפילה והאם לפתוח סידור ולהזיז את השפתיים כאילו מתפללים זה לא בזיון חמור יותר?

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

נראה לי כי שתי האפשרויות אינם טובות.
זה שאין חשק להתפלל לא מתיר לך לבזות את עצמך !!
התפילה היא עבורך !!
המורים או ההורים לא זקוקים לתפילה ובודאי לא השם.
כי להם זה לא עושה כלום.
התפילה נועדה לך.
כשאת מתפללת אז את מתחברת לרצון של אלוקים!
כשאת מתפללת אז את מתחברת למליונים של אנשים שרוצים שלך יהיה טוב ,ושלך יהיה אושר.
את מתפללת עליהם והם מתפללים עלייך.

את יכולה להתפלל גם בנוסח שלך!
את יכולה לבקש ממעמקי ליבך ובשפתך את.
התפילה שכתובה בסידור רק עוזרת לך להיות יותר מסודרת בענייני הבקשות .
התפילה שכתובה בסידור נכתבה ונערכה והותאמה בדיוק עבורך .כי היא כוללת את כל הבקשות ואת כל המרכיבים
הנצרכים לתפילה זכה וטהורה.

עייני גם ב:

https://www.kipa.co.il/magazine/show.asp?id=1046

כדאי לך לפנות למורה או למנהל ולשוחח איתם על העניין הזה כי אפשר להביא בקלי קלות את החשק שנעלם..

בברכה,

עוזיאל

.