כיבוד הורים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 24/10/21 16:26 יח בחשון התשפב

שאלה

כבוד הרב,

רציתי להתייעץ עם הרב על נושא מאוד חשוב לי בימים האחרונים…כיבוד הורים, הרב קשה לי לכבד את אמא שלי מאוד אני מרגישה שהיא לא מבינה אותי מספיק ולא מכבדת אותי ואת הרצונות שלי, חשוב לי לציין שהיא מתעצבנת עלי בדברים כאלה קטנים וזה גורם למריבות גדולות אני מבקשת מהרב שיתן לי עצה מה לעשות אני ממש אובדת עצות אני רוצה קשר בריא אם אמא שלי בבקשה שהרב יתן לי עצה מה לעשות. תודה רבה הרב

תשובה

שלום וברכה,

קודם כל צריך לזכור, שמצוות כיבוד הורים היא מצווה מאוד מאוד חשובה, וצריך לקיימה בכל זמן ובכל מצב.

עצות לחיזוק הקשר בניכן:

א. ללמוד בדברי חז"ל, על מצווה חשובה זו + סיפורים בנושא.

ב. בזמן שאת מרגישה, שהולכת להיווצר מריבה בניכן, תדעי להיות חכמה ולהתרחק מעט, או להיות רגועה ולהבליג.

ג. למצוא זמנים טובים ורגועים בקשר בניכן, ולדבר עם אמך על דברים שמפריעים לך, ועל כך שאת מאוד רוצה שיהיה לכן קשר בריא וטוב. ובמקביל לדעת להקשיב לצד של אמך, ולהגיע להסכמות בניכן.

ד. תזכירי שתמיד ההתנהגות של אמך כלפייך, נובעת מאהבתה ומהדאגה אלייך.

בשורות טובות