חלומות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/08/21 07:29 כד באב התשפא

שאלה

שלום הרב ! חלמתי היום חלום על כך שאני בהריון וגם חלמתי על הריון לפני חודשיים בערך . בשניהם הרגשתי פחד וחרדה . אני ממש מפחדת כי גם סבתי ז״ל חלמה על הריון כמה פעמים ולאחר כמה חודשים נפטרה . תוכל לעזור לי ?

תשובה

שלום

מקובל היום לומר שהחלומות שלנו הם לא סימנים מלמעלה, אלא תוצאה של מחשבות ותת הכרה שיוצאים החוצה בחלום.

נפש האדם היא דבר כל כך מורכב ועמוק, שקשה מאוד לדעת מאיזה חוויות ומחשבות מהעבר הקרוב או הרחוק החלומות וכל פרטיהם נובעים.

חלומות שווא ידברו.

אם אדם קם מוטרד מחלום, יש בהחלט מקום לעשות הטבת חלום כפי שמופיע בחלק מהסידורים ולתת צדקה.

(כמובן מאוד מומלץ לעשות דברים לעילוי נשמותיהם של קרובים או אחרים שנפטרו. זה יכול להיות צדקה, מעשי חסד, אמירת תהלים, לימוד תורה וכיוצא בזה).

אין לך בכלל מה לדאוג.

כל טוב