גויים

חדשות כיפה הרב אבנר בן יוסף 24/10/21 13:22 יח בחשון התשפב

שאלה

האם גוי חייב לכבד את השבת לדוגמה שלא ייצא למקומות בילוי בשבת ואם כן האם זה משתנה בגוי שבהתחלת תהליכי גיור או בגוי ששומר רק שבע מצוות בני נוח

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה,

גוי לא צריך לשמור את השבת, ואפי' חז"ל אסרו עליו לשמור את השבת, משום שהשבת ניתנה לעם ישראל והיא משמשת כ "אות", בין הקב"ה לעם ישראל.

אדם שנמצא בתהליך גיור, עדיין לא מחויב לשמור את השבת. בכל אופן מלמדים אותנו ומחנכים אותו לשמור את השבת, על מנת לכשיסיים את התהליך, יתחנך וידע לשמור את השבת כראוי.

ומשום הסיבה שכתבתנו לעיל, שגוי אסור לו לשמור את השבת, מלמדים את האדם שנמצא בתהליך גיור, שלא ישמור את השבת בשלימותה, אלא שלכתחילה יחלל את השבת באיסור קטן.

בשורות טובות

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן