בקשה מאבי לקניית ספר קודש

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/08/21 18:51 כג באב התשפא

שאלה

שלום הרב,

לגבי המשך השאלה לגבי בקשה מאבי שיקנה לי אור החיים המבואר.

אני לא יודע אם ישמח או לא נראה לי שכן.

אבל יש לי כמה מניעות מלבקש ממנו.

האחת, לצערי היחסים שלי עם אבי לא כ"כ טובים ובזמן האחרון הוא כועס עלי על המון דברים.

שנית, אני גם מתבייש, ופעם שאלתי את אבא שלי על האור החיים ממש כשהייתי בתחילת הלימוד, סתם שאלה כללית על רבי חיים בן עטר. והוא אמר לי עזוב לא לומדים את זה כמובן שזו תשובה חסרת בסיס, ללא כל קשר למציאות. ולשמחתי בעזרת ה' יתברך, עוז והדר הוציאו מהדורה מורחבת מאוד וגם מבוארת של אור החיים, ומשנה לשנה הלימוד בתורתו רק גדלה

וגם כמו שסיפרתי, גם כשהכנתי את השיעור, כדי להעביר אחרי ערבית שיעור של כרבע שעה על חזרת השץ אמרתי לאבא שלי שהכנתי והוא פשוט אמר שהוא לא יודע אם זה מתאים שילד יעביר שיעור, ואני לא מסכים אבל בלי קשר הוא אפילו לא התעניין, לא שאל על מה השיעור, לא ראה איך כן. רק אמר שלא מתאים. וזה מבאס, וגם למשל לגבי נושא הכשרות בבית, אני לא סומך על הרבה כשרויות ולפעמים לא אוכל ואז אבא שלי כועס.

גם ניסיתי לחשוב בכיוון ואני יודע שהוא ישמח, ובאמת בלי קשר זה ממש זול הספר ומצאתי מבצע שלדעתי לא יחזור 48 חוברות מבוארות במחיר של 199 בהנחה של מעל 150 שקלים למרות שלדעתי אם אבא שלי ירצה לקנות לי גם ב400 היה קונה תודה הרב.

תשובה

שלום וברכה

יש לך ספק.

אבל כדאי ״להמר״ שהוא ישמח.

כל טוב