ביטול תורה באיכות?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/08/21 11:58 כד באב התשפא

שאלה

שלום לכבוד הרב

האם רק גריסה של דברי תורה כמו קריאת תהילים או ספר דברים או לגרוס זוהר בלי להבין זה דבר שבן ישיבה צריך לעשות? או שזה נחשב מן ביטול איכות תורה כי עם היכולות שהשם נותן לו והחריפות שיש לו הוא צריך ללמוד יותר גמרא עם ראשונים ואחרונים או הלכות בשולחן ערוך

לסיכום האם ראוי לי להמשיך במנהגי לקרוא תהילים וזוהר וספר דברים או שעדיף שאני אמעיט בדברים האלו ואשקיע יותר בלימוד עיוני שיחכים אותי

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום רב,

תכלית הישיבה, לגדול באהבת תורה ויראת שמים. בניגוד למכללה שנועדה לייצר מומחים בכל תחום ותחום, ישיבה לא נועדה לייצר 'מומחים' בתורה או בהלכה אלא לחנך לאמונה, לאהבה וליראת ד'.

התורה, דבר ד', היא דרך המלך לחינוך לאהבה ויראה. אבל בתוך הישיבה יש ערך ויקר לכל מה שמעצים את האהבה והיראה: תפילה, דיבוק חברים, הקפדה במצוות, שימוש חכמים...

לכן כאשר עבורך קריאת תהילים או זוהר וכד' זו התחזקות באהבה ויראת ד' - אין לזנוח זאת. כמובן עקר מלאכתו של בן ישיבה היא העמל בתורה, לכך יש להקדיש את רוב הזמן.