עזרת לי אבל לא הבנתי משהו

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/04/24 14:21 ט בניסן התשפד

שאלה

היי הרב

דיברתי איתך

רשמתי לך את זה

״אני בת 14 לפני חודשיים אולי אפילו יותר בטעות נשבעתי על משהו שלגמרי הרס לי את החיים. בלי כוונה (שעת לחץ) אני מתחזקת במשפחה חילונית-מסורתית שזה דבר שדי קשה בפני עצמו אני חייבת להודות, היה לי קשה לבקש מההורים שלי לבוא איתי להתרת נדרים בסוף עשיתי והכל היה בסדר, שבועיים אחר כך חזרו לי החרדות שאני ישבע בטעות ויהרוס לי שוב את החיים.

ומאז כל מילה שאני מוציאה מהפה אני אומרת ״שיש לי שפתיים״ כי אני חושבת שנשבעתי. זה נוראי אני לא מצליחה ללמוד, אני לא מצליחה לדבר עם הקרובים שלי, ואני לא מצליחה להפסיק כי אני מפחדת שאני ישבע בטעות בלי לשים לב ויחשוב על משהו ושוב יהרסו לי החיים, יש לך טיפים איך לעזור לי? תודה כבוד הרב.״

אמרת לי לעשות התרה בפני שלושה צדיקים

על כל הנדרים שאני ינדור השנה

עשיתי אותה אבל יש לי ספקות,

יש פה קאץ או משהו?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה זו גמרא מפורשת במסכת נדרים. כך שאין בכך כל חשש. גם נפסק בשו"ע הלכות נדרים.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי