הדלקת אור בשבת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/04/24 14:27 ט בניסן התשפד

שאלה

שלום, יש לי שאלה לגבי הדלקת אור בשבת, נגיד שהאורות בבית הם מסוג לד, והחשמל קפץ בערב שבת. מה הבעיה להדליק בחזרה את האור? אני הבנתי שאיסור הדלקת אור לד בשבת נובע ממסורת וגם בשל "ביזוי שבת". האם זה לא יותר בזוי לאכול בחושך? וכי אין איסור ברור להדלקת אור לד בשבת

וחושך בערב שבת הוא הרבה יותר ביזוי שבת מאשר הדלקת האור

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אור לד אין בו איסור מבעיר מהתורה, אבל יש בו איסור של חכמים. מבחינתנו אין להבחין בין איסור תורה וחכמים אלא לעניין עונשים וספקות.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי