החזרת כספים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/03/24 11:29 יט באדר ב'

שאלה

לפי כ-4 שנים התפוצץ אצלי בבית השיש במטבח עלותו הייתה כ-17,000 ש"ח.

הדירה הייתה מבוטחת מבנה +תכולה. כהגשתי בקשה לביטוח קיבלתי בסה"כ 10% משווי התחולה (שהייתה 250000 ש"ח ) ובסה"כ 2500 ש"ח להוריד השתתפות עצמית ובסה"כ קיבלתי 1950 ש"ח. לטענתי שיש נחשב צמוד דירה ולא תכולה שהרי איני יכולה להוציא אותו כשאני עוברת דירה טענו שזה המצב . נאלצתי לקבל את תשובתם .

לפני כשנתיים נעלמו לי תכשיטים בבית חיפשתי בכל מקום אפשרי לא מצאתי. שווי התשלום שקיבלתי עבור התכשיטים היה כ-23000 ש"י.

לפני כשבוע בסידור הבית לקראת פסח מוצאת את התכשיטים. מטבע הדברים החלטתי להודיע לחברת הביטוח כי התכשיטים נמצאו ורוצה להחזיר את תמורתם (אחרת זה נקרא גזל).

כשהעליתי את הנושא בפני חברה אמרה לי את אולי צודקת אבל זיכרי שלפני כמה שנים היית אמורה לקבל פיצוי על שיש שלא קיבלת קזזי את הסכום ותחזירי את ההפרש.

שואלת מה נכון לעשות במקרה זה

תודה רבה ובשורות טובות

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אם האשה בחברת הביטוח אמרה לך וזה מאושר אפשר להתחשב בכך.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי