זריקת פתקים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 25/04/24 17:49 יז בניסן התשפד

שאלה

שבוע טוב ומבורך

אני קוראת ספר דברים ותהילים ופעם אחת ביקשו ממני להתפלל לעילוי נשמת מישהו,ז״ל

מאז אני לא יודעת מה לעשות עם הפתק (רשמתי בפתק כי זה היה לפני שבת) כי אני מרגישה רע לזרוק אותו

יש לי גם עוד פתק שכתוב עליו איזה פרקים לקרוא וכו

אשמח לדעת מה התהליך של זריקת הפתק לפח?

תודה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

נהוג ללמוד תורה ולומר תהילים לעילוי נשמת המת במשך שנה אחרי הקבורה. אחרי שעברה שנה, אין צורך יותר ללמוד תהילים או משניות לעילוי נשמתו ורק ביום הפטירה, מדי שנה בשנה, כדאי באותו יום לעסוק בתורה ובמצוות לעילוי נשמתו.

את הפתק עם השם והפרקים תשימי בגניזה

מתוך: https://www.yeshiva.org.il/ask/11827