כישלון שני בטסט - לנסות עוד, או שזה סימן משמיים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/04/24 18:24 יז בניסן התשפד

שאלה

שלום רב ..מאז שהייתי צעירה רציתי לעשות רישיון זה כמו חלום שלי. שהתחתנתי בעלי אמר שיעזור להגשים תחלום אבל נידחה בגלל הריון ואז לידה ושוב הריון ולידה ברוך השם 6 ילדים ואז בעיות פרנסה והקושי במימון ההוצאות ..ליפני 3 חודשים החלטתי לעשות רישיון אני עובדת ברוך השם ויכולה לממן תרישיון ..ואז אני ניכשלת פעם שניה בטסט ועולה לי מחשבה שכאילו זה החלום שאם אני יגשים אותו אני יסים את התיקון בעולם הזה ולכן הקב"ה דואג להכשיל אותי על דברים לא צפוים ..שואלת אם כדאי להמשיך לנסות או להפסיק .אשמח לתשובה

תשובה

שלום וברכה

האם כשדברים אינם מצליחים - זה סימן להתאמץ יותר או לוותר ?

אחד הרמי"ם בישיבתנו כתב על כך מאמר משכיל:

https://asif.co.il/wpfb-file/1-12-pdf-39/

הוא ארוך ועמוק, אבל כדאי.

ובקיצור,

נראה כי נקודת המוצא היא דווקא להסתער על הנושא ולנסות יותר.

לאחר שבוחנים ומוצאים מה היינו יכולים לתקן ולשפר, כדי להצליח בפעם הבאה.

ורק אם באמת נכשלים פעם אחר פעם - אפשר שזה סימן שכדאי להפסיק.

בהצלחה גדולה