כיצד אוכל לדעת אם ה' כועס עלי, וסוגר את צינורות השפע?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/09/17 13:36 ה בתשרי התשעח

שאלה

לכבוד הרב שלום!.

שמי ..., ורציתי לשאול שאלה שמטרידה אותי בזמן האחרון.

כידוע הקב"ה יכול לתת כל דבר שאדם יבקש, ולא משנה כמה לא הגיוני יהיה הדבר, הוא יכול לתת אותו, (ואפילו לי קרו ניסים כאלה).

אך מה שמטריד אותי בזמן האחרון זה: איך אוכל לדעת שדברים שאני לא מקבל כרגע (כגון: פרנסה, זיווג מוצלח), לא באים בגלל שהקב"ה לא מוכן לתת אותם בגלל איזה מעשה רע שעשיתי? כועס עלי? או שפשוט לא מגיע לי?,

איך אוכל לדעת אם זה באמת נכון? ואם כן איך אפשר לתקן את זה?.

אני בנאדם מאמין, שיודע שהקב"ה יכול לעשות הכל (כמובן שגם אני עושה השתלדות, בכל דבר, ולא מחכה שדברים יפלו משמים).

אך אני מרגיש שדברים פשוט "נתקעים", וחבל על הזמן!.

אז בבקשה ממך הרב!,

אם ידוע לך על אפשרות לענות לי על השאלה, או לשלוח אותי לאחד שאתן לי אותה, הודה לך מאוד!.

בברכה,

שחר.

תשובה

שלום וברכה

לצערי, נאלץ לחיות בלי תשובה לשאלה זו.

בימים מתוקנים יש בישראל נביא, שזה תפקידו העיקרי, והוא הפרשן האלוקי של המציאות.

מיום שחרבה הנבואה אין אתנו נביא, וממילא אין לנו פרשן מוסמך של המציאות.

ואין אנו יודעים האם החסימות והעיכובים שיש לנו נובעים מכאן או מכאן, מעונש או מניסיון, מעדות שהקב"ה אינו אתנו או מעדות שהוא מבקש עוד יותר מאתנו.

אשמח אם תקרא מאמר יפה שכתב הרב פאלוך על סוגיה זו:

http://www.ypt.co.il/beit-hamidrash/view.asp?id=6922

ומה אפוא אנו עושים בערפל ?

אנחנו מקיימים את עצתנו של קהלת "אחוז בזה וגם מזה אל תנח ידך", שנכתבה בספר קהלת בצורות שונות.

ואנחנו מנסים. מנסים לנצל את החסימות שיש לנו לבחינה האם נכון יהיה כי נחפש דרך לתוספת כוח; מנסים לבחון מחדש האם מה שאנו עושים אכן נובע מהתכווננות פנימית; מנסים לבחון האם יש לנו שערים מסוימים שאנו יכולים להיכנס בהם, וכדו'.

לאמור: אין אנו יודעים לפרש את המניעות האלה, ועל כן אנו הופכים את השאלה: לא "למה הקב"ה התכוון שעשה לי את זה" אלא "מה אני יכול לעשות עם מה שבא עלי, כדי לכוונן את עצמי טוב יותר".

ובתוך ערפל זה אנחנו חיים.

איני יודע אם ראוי, אך אני חש לתת לך עצה: במקום בו יאמר לך אדם שיש בידו כלי המפענח את המגמה האלוהית - ברח ממנו. הוא דובר משהו שאינו אמת, שכן אין לנו את הכלים האלה. לעומת זאת, במקום בו תמצא עוד ועוד הדרכות של התנהלות בערפל - דבוק בהן, ואותן תחפש אצל תלמידי חכמים נוספים.

כל טוב וגמר טוב