שאלה
קניתי גריל גז מיד שנייה מבעלים של דירת נופש בתל אביב
סביר להניח שנצלו על הגריל מאכלים לא כשרים
האם ניתן לנקות את רשתות הגריל לפני ההכשרה במדיח כלים בתוכנית עם החום המירבי (70 מעלות)?
האם ניתן להכשיר את הרשתות ע"י ניקוי יסודי והפעלת הגריל על החום הגבוה ביותר מבלי ללבן אותן עם "כלב גז"?
תודה מראש!
אהבתם? עוד תכנים בלעדיים באפליקציה של כיפה. הורידו עכשיו
תשובה
בס"ד
שלום וברכת ד
בפנינו ספק האם הבשר הוא כשר (רוב הבשרים בארץ כשרים) או טרף וכן הרמ"א התיר בדיעבד. על כן נראה שיש לנקות את השיפוד ולהניחו בחום גבוה עד שיאדים.
חתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ