איך יש בחירה חופשית (בהגדרה האינקומטיביליסטית) כש'אין עוד מלבדו'?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 25/09/17 13:21 ה בתשרי התשעח

שאלה

שלום רב,

ניסיתי לשאול את השאלה באופן מפורט כ- 4 או חמש פעמים אבל האתר כל הזמן זרק אותי החוצה. אני אעריך מאוד אם בבקשה תענה לי למייל. תודה רבה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

שאלה זו נשאלה על ידי כמעט כל הראשונים, וכולם הרימו ידיים מלשאת אותה. ראה את הדיון המפורסם בהלכות תשובה לרמב"ם, פרק ה הלכה ה, ובתגובת הרמב"ם לסוגיה זו.

אני לא מנסה כלל לענות עליה, אלא לחיות באופן אחר. אם תרצה, אשמח אם תקרא את http://www.ypt.co.il/beit-hamidrash/view.asp?id=7673 ותוכל לראות את אחת מדרכי ההתמודדות עם שאלה גדולה זו.

אשמח אם תשוב עם התובנות שלך.

כל טוב וגמר טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן